Τι είπε το αβοκάντο όταν συνάντησε το αυγό; «Εδώ είμαι!» Εντάξει, δεν μιλάνε τα τρόφιμα, αλλά αν μιλούσαν; Ε, τότε θα μας έλεγαν πολλά και σημαντικά πράγματα! Όπως, στην προκειμένη περίπτωση, ότι ο συνδυασμός αβοκάντο και αυγού είναι από κάθε άποψη ιδανικός!

Γιατί αυτές οι δύο πρώτες ύλες με την υψηλή διατροφική αξία τα κάνουν όλα: Τρέφουν και χορταίνουν.  Προστατεύουν από ασθένειες. Είναι εύγεστα. Και συντελούν στην απώλεια βάρους. Οι καλύτεροι λόγοι για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση.

Για το αυγό τα έχουμε ξαναπεί. Είμαι μία από τις πιο ισχυρές υπερτροφές, πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β12 και D, φυλλικό οξύ και Ω-3 λιπαρά οξέα. Όσο για τις κακές …συστάσεις που το συνόδευαν ως πριν από μερικά χρόνια, συνδέοντάς το με αυξημένη χοληστερίνη, το λάθος έχει πλέον διορθωθεί. Το ασπράδι του είναι υψηλό σε πρωτεΐνη (και χαμηλό σε θερμίδες). Κι ο κρόκος του είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, που συντελούν στην καλή υγεία των ματιών, βοηθώντας ακόμη και στην πρόληψη εκφυλιστικών νοσημάτων όπως την ωχράς κηλίδας, επίσης του καρκίνου του μαστού αλλά και των καρδιακών παθήσεων!

΄Οσο για το αβοκάντο να θυμίσουμε, ότι είναι πιο πλούσιο σε κάλιο ακόμη και από την μπανάνα, περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και ω-3, που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, επίσης περισσότερες από είκοσι βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και βέβαια είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Και κάτι εξαιρετικό για όσους στοχεύουν σε απώλεια βάρους, καθώς συμβάλλει στην καύση του λίπους, ιδίως μάλιστα του επικίνδυνου λίπους  που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς!

Τι άλλο  θέλουμε;

Ίσως μόνον ωραίες συνταγές, που ενώνουν τα δύο super foods εις σάρκαν μίαν!

Ομελέτες, σαλάτες, αυγό με αβοκάντο στο φούρνο, αυγά ποσέ με αβοκάντο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς!