Παντρεύεστε; Μήπως είστε κουμπάρα; Μήπως η πεθερά, ο πεθερός ή κάποιος άλλος από τα συμπεθέρια; Ή πολύ απλά λάβατε και μία και δύο και …παραπάνω προσκλήσεις για γάμους; Διότι ο Ιούνιος είναι ο μήνας των γάμων. Κι όχι τίποτε άλλο δεν προλάβατε να χάσετε τα κιλά του χειμώνα… Άντε λοιπόν να χωρέσετε στην τουαλέτα, άντε να κουμπώσει το κουμπί του σακακιού… Ε, ας προσέχατε κι εσείς λιγουλάκι… Τι γίνεται όμως με τους πρωταγωνιστές; Την νύφη ιδίως, που όλα τα βλέμματα θα είναι συγκεντρωμένα επάνω της. Πώς θα παρουσιαστεί και πώς θα φωτογραφηθεί αν της έχουν μείνει μερικά κιλά

που δεν μπορεί να τα κρύψει;

Ε, λοιπόν έχουμε καλά και κακά νέα γι΄αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις:

Αγαπητές μας μέλλουσες νύφες (και λοιποί συγγενείς). Προγραμματίστε και ακολουθείστε μία σταθερή και ισορροπημένη δίαιτα αρκετά πριν από το γάμο. Ώστε όταν φθάσετε στην ευτυχισμένη ημέρα της τελέσεως του μυστηρίου και τα κιλά να έχετε χάσει αλλά και –πολύ σημαντικό εξίσου_ να βρίσκεστε σε τέλεια σωματική κατάσταση και ευεξία.

Δίαιτες ταχύρυθμες και της τελευταίας στιγμής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Μέσα σε μία και δύο εβδομάδες δεν χάνονται τα κιλά που πήρατε τρώγοντας ασύστολα τους τελευταίους μήνες. Εκείνα που χάνει το σώμα είναι υγρά και μυικός ιστός, όπως έχουμε πει πολλάκις. Θέλετε να εμφανιστείτε στην εκκλησία ξέπνοη με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Ποτέ! Καλύτερα με δυο τρία κιλά παραπάνω παρά σκιά του εαυτού σας… Προτού λοιπόν να φθάσετε εκεί προνοείστε!

 

Μερικές απλές οδηγίες σε κάθε περίπτωση είναι:

Μείωση των υδατανθράκων. Ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, ζάχαρη, φρούτα κλπ μετατρέπονται σε γλυκόζη, η οποία με την αποθήκευσή της στο σώμα προκαλεί –πέραν των άαλων- πρήξιμο. Προτιμήστε μαύρο ψωμί και αναποφλοίωτο ρύζι.

Μείωση του αλατιού. Προκαλεί κατακράτηση των υγρών στο σώμα, η οποία φαίνεται ακόμη και στο πρόσωπο. Αποφύγετε λοιπόν αλλαντικά και τα τυριά και ό,τι άλλο περιέχει πολύ αλάτι.

Πείτε ναι σε λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Τα πράσινα λαχανικά, οι μπανάνες και τα μανιτάρια καθώς και οι ανάλατοι ξηροί καρποί περιέχουν αυξημένο κάλιο που έχει διουρητικές ικανότητες μειώνοντας την κατακράτηση υγρών

Τρώτε σωστό και ισορροπημένο πρωινό! Να έχει απ΄όλα: Και τις πρωτεΐνες του και τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Γάλα ή γιαούρτι ή ακόμη μικρή ποσότητα τυριού, μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης και ένα φρούτο είναι ό,τι πρέπει!

Μην παραλείπετε γεύματα! Τρία την ημέρα παρακαλώ –προσεγμένα ασφαλώς- όσα τρεχάματα κι αν έχετε.

Πίνετε νερό. Γιατί μόνον όταν ο οργανισμός μας είναι καλά ενυδατωμένος λειτουργεί σωστά. Αντίθετα με την αφυδάτωση μειώνεται ο μεταβολισμός και το σώμα αποθηκεύει ευκολότερα λίπος.

 

Και τι γίνεται λίγες μέρες πριν την …Μεγάλη Ημέρα;

Τότε τα πράγματα γίνονται πιο αυστηρά. Διότι απαγορεύονται:

-Μπρόκολο και κουνουπίδι

-Οσπρια

-Γαλακτοκομικά πλήρους περιεκτικότητας  σε λιπαρά

-Αναψυκτικά με ζάχαρη ή χωρίς

-Τεχνητά γλυκαντικά

-Μπύρα και γενικότερα το αλκοόλ

 

Και …Η ώρα η καλή