Υλικά

  • Συκωταριά (1)
  • Εντεράκια (100 γρ.)
  • Ελαιόλαδο (¾ κούπας)
  • Μαρούλι ψιλοκομμένο (1)
  • Κρεμμύδι (1)
  • Άνηθο ψιλοκομμένο (1 ματσάκι)
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (1 ματσάκι)
  • Δάφνη (2 φύλλα)
  • Ρύζι (2 κουτ. σούπας)
  • Αλεύρι (2 κουτ. γλυκού)
  • Αυγά (3)
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Ζεματάτε σε νερό που βράζει τη συκωταριά και τα εντεράκια. Κατόπιν τα ψιλοκόβετε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι, μαραίνετε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρετε μαζί με τα εντόσθια.
  • Προσθέτετε ½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το αλεύρι και το χυμό από ένα λεμόνι.
  • Προσθέτετε κατόπιν 6 ποτήρια νερό και βράζετε το μίγμα. Στη μέση του βρασίματος ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και τα μαρούλια χοντροκομμένα.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό από 2 λεμόνια σιγά σιγά, τους κρόκους και το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχετε διαλύσει σε λίγο νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ζουμί και το ρίχνετε όλο μαζί στη σούπα
  • Σερβίρετε με πιπέρι και άνηθο.