Υλικά

  • Spaghetti (1 πακέτο)
  • 1-2 πακετάκια πανσέτα Montorsee ή 200 γρ. άκοπο μπέϊκον
  • 1 κούπα ξυνή κρέμα γάλακτος η ενναλακτικα
  • 1/2  κουπα ξυνογαλα και ½ κουπα γιαουρτι
  • Μισό πακέτο μασκαρπόνε
  • Παρμεζάνα ή πεκορίνο (κατά βούληση)
  • 2 κρόκους αυγών
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα spaghetti
  • Ανακατεύω το μασκαρπόνε με την ξυνή κρέμα, λίγο τυρί τριμμένο, τους δύο κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι και την αραιώνω λίγο με νερό από τα μακαρόνια που έχω βράσει
  • Σωτάρω την πανσέτα για λίγο στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι
  • Προσθέτω τη σάλτσα στο τηγάνι με την πανσέτα. Κατόπιν, προσθέτω τα μακαρόνια και τα σερβίρω με παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι