Ίσως καλοκαίρι και δίαιτα να μην πηγαίνουν… πακέτο, αλλά μπορείς κατά τη διάρκεια των διακοπών σου να κάνεις σωστές επιλογές χωρίς να στερηθείς κάτι ούτε να αποκλείσεις τις εξόδους και τις παρέες για φαγητό.

Προτείνουμε λοιπόν τα εξής:

 

Στο ξενοδοχείο: Σωστό πρωινό και όχι μόνο τυριά, φέτες με μαρμελάδες και βούτυρο ή κρουασάν. Υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές όπως δημητριακά ή φρουτοσαλάτες ή αλλαντικά και αυγά, για ένα υγιεινό ξεκίνημα που θα μας δώσει ενέργεια χωρίς να μας επιβαρύνει

 

Στην παραλία: Απόφυγε την καντίνα: θα απαλλαγείς από το δίλημμα του αν θα φας παγωτό σοκολάτα ή βανίλια ή και τα δύο. Εάν θέλεις να ξεδιψάσεις και δε θες να πιείς νερό, επέλεξε ένα παγωμένο πράσινο τσάι. Για παγωτό, μία μπάλα 0% με μία γεύση είναι αρκετή για να ξεγελάσει την όρεξή σου. Επίσης, ένα γιαούρτι 2% ή ζελέ θα μειώσει την όρεξή σου και θα σε χορτάσει.

 

Στην ταβέρνα: Μην επιβαρύνεσαι από τις ποικιλίες και τηγανιτά φαγητά. Επέλεξε ένα φρέσκο ψάρι , φρέσκιες σαλάτες  ή ένα φιλέτο και ενίοτε ζυμαρικά με θαλασσινά.

 

Στο μπαρ: Προτίμησε το λευκό κρασί και το τζιν. Μην παραγγέλνεις κοκτέιλς ή μπίρες. Φρόντιζε να πίνεις πολύ νερό κάθε φορά που παίρνεις ένα ποτό. Έχε υπόψη σου ότι το ανθρακούχο νερό με μία φέτα λεμόνι εκτός από σικ επιλογή είναι και υγιεινή, αφού περιέχει σχεδόν μηδέν θερμίδες!