Μικρές, έξυπνες  κινήσεις για «αμαρτίες» χωρίς τύψεις!

  1. Νερό! Νερό! Νερό! Η πρώτη, ευκολότερη και καλύτερη επιλογή σας! Εξισορροπεί τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος και αποτελεί σημαντικότατο ρυθμιστικό παράγοντα του σωματικού βάρους. Θυμηθείτε να το κατανέμεται ισόποσα μέσα στη μέρα.
  2. Προσοχή στα παγωτά! Επιλέξτε αυτά που δεν έχουν ζάχαρη για να μη φορτώνεστε επιπλέον θερμίδες για λίγες στιγμές απόλαυσης…
  3. Μπύρα ή κρασί; Σαφώς επιλέγω κρασί. Ωφελεί περισσότερο και παχαίνει λιγότερο! Κι όχι μόνο το λευκό αλλά και το κόκκινο κρασί, στο οποίο
    εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε σόδα σε μια πιο δροσερή και καλοκαιρινή εκδοχή. Αποφύγετε όμως τα γλυκά κρασιά.
  4. Πείτε ναι στο παγωμένο τσίπουρο. Παντρεύεται ιδανικά με θαλασσινούς μεζέδες. Το καλύτερο ζευγάρι του καλοκαιριού!
  5. Ένα παγωμένο ποτήρι κρασί ή ένα wine spritz με 10-15 ανάλατα αμύγδαλα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για αργά το απόγευμα,  ώστε να φάτε πιο χαλαρά το βραδινό σας γεύμα.
  6. Καταναλώστε όσο περισσότερο ψάρι μπορείτε! Ιδανική μορφή πρωτεΐνης, μία από τις πιο πλήρεις και υγιεινές τροφές είναι το μεγάλο ατού της μεσογειακής διατροφής.  Τι άλλο θέλετε;
  7. Δοκιμάστε τοπικά προϊόντα. Ακόμη κι αν σας φαίνονται θερμιδογόνα είναι μια «αμαρτία», που αναγκαστικά θα κρατήσει λίγο. Στο μεταξύ όμως θα έχετε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει γνήσιο προϊόν και παράλληλα θα έχετε τονώσει την τοπική οικονομία.
  8. Ένα dip λαχανικών με βάση το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για το απεριτίφ σας.
  9. Ντομάτα, το must του καλοκαιριού! Προσθέστε την παντού: Ωμή στις σαλάτες, μαγειρεμένη στο φαγητό. Πολύτιμη για τον οργανισμό και για τη νοστιμιά της.
  10.  Φρούτα! Καταναλώστε υπεύθυνα! Προτιμήστε  πεπόνι, ροδάκινο, καρπούζι αλλά συγκρατηθείτε με τα σταφύλια και τα σύκα.