Η καραντίνα έφτασε στο τέλος της. Οι στιγμές ήταν δύσκολες για όλους και όσο και αν θέλουμε να γυρίσουμε στη κανονικότητα ο φόβος μας κρατάει πίσω.

Η αλήθεια είναι πως η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει το θαύμα της και να μας γυρίσει σε μια λιγότερο αγχωτική καθημερινότητα.

Ένα αυξανόμενο νούμερο ερευνών υποστηρίζει ότι οι διατροφικές επιλογές ίσως παίζουν ρόλο στη θεραπεία της και την πρόληψη των νόσων που βασίζονται στον εγκέφαλο, όπως η κατάθλιψη.

Ποιες όμως είναι οι τροφές αυτές :

omega-3

Λιπαρά ψάρια και ξηροί καρποί για υγιή εγκέφαλο. Όσοι τρώνε πολύ ψάρι, έχουν 17% χαμηλότερο ρίσκο για κατάθλιψη. Τα Ω3 οξέα ενίσχυαν τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής αγωγής που δινόταν σε ανθρώπους με κατάθλιψη.

φυλλωδη

Φυλλώδη λαχανικά. Το μαρούλι, το σπανάκι και παρόμοια λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και φολικό οξύ, που αποδεδειγμένα μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης.

μπανανα

Μπανάνες και αβοκάντο περιέχουν τυροζίνη, το αμινοξύ που παράγει τη χαρούμενη ορμόνη, την ντοπαμίνη που ελέγχει τα κέντρα απόλαυσης του εγκεφάλου.

οστρακα

Όστρακα. Άριστη πηγή ψευδάργυρου, ένα απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Εκτός αυτού, έχει συνδεθεί με τη βελτιωμένη διάθεση.

σοκολατα

Μαύρη σοκολάτα. Οι κόκκοι του κακάο περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση, ειδικά στις μεγαλύτερες γυναίκες. Άλλες επιλογές με την ίδια επίδραση είναι το τσάι, τα μήλα, τα μύρτιλα και τα κρεμμύδια.

Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας κάποιες εάν όχι όλες τις τροφές αυτές και σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα. Όταν, μάλιστα, η υγιεινή διατροφή συνδυάζεται με τακτική σωματική άσκηση, τότε θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στα συμπτώματα της κατάθλιψης.