Το ξυπνητήρι χτύπησε για τρίτη φορά… Να σηκωθώ πρέπει… Ένα καφέ στο πόδι και …φύγαμε!

Ε, λοιπόν, όχι! Μπορεί ο πρωινός χρόνος να είναι λίγος για ένα σωστό πρόγευμα, όμως αν θέλουμε να είμαστε υγιείς, γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα και φυσικά να χάνουμε βάρος αν χρειάζεται –ναι, ο στόχος είναι να επιτυγχάνονται όλα μαζί_  το πρωί επιβάλλεται να τρώμε! Δεν το ακούμε για πρώτη φορά, το αντίθετο. Το θέμα είναι να το κάνουμε και πράξη! Γιατί μια καλή πρωινή συνήθεια θα μας ακολουθεί όλη μέρα.

Βέβαια δεν τρώμε ό,τι κι ό,τι.  Μπορεί το πρωί ο μεταβολισμός μας να λειτουργεί γρηγορότερα το πρωί και οι καύσεις να είναι καλύτερες αλλά ας βοηθήσουμε κι εμείς για το αποτέλεσμα. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Μερικές καλές συνήθειες μόνο. Ιδού τα μυστικά  τους:

Ένα ή δύο ποτήρια νερό πριν φάμε ή πιούμε οτιδήποτε άλλο. Αν έχει μέσα και λίγες σταγόνες λεμόνι, ακόμη καλύτερα. Βοηθάει στην απώλεια βάρους! Επιστημονικώς αποδεδειγμένο!

Καφεδάκι, χωρίς ζάχαρη. Ε, ναι, αυτονόητο είναι, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά. Αλλά και γενικότερα, η αποφυγή της ζάχαρης μόνον ευεργετική είναι για τον οργανισμό μας. Θυμηθείτε άλλωστε πόση ζάχαρη τρώμε καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Σε σνακ, χυμούς κλπ

Το τσάι, μαύρο ή πράσινο είναι ιδανικό για τον οργανισμό. Το πρώτο γιατί επιταχύνει το μεταβολισμό, μειώνοντας μάλιστα τα βακτήρια που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Το δεύτερο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης, προστατεύει από την αθηροσκλήρωση, έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.  Τσάι και καφέ άλλωστε μπορείτε να πίνετε  άφοβα όλη μέρα.

  -Το γκρέιπφρουτ να μη λείπει. Κι όχι μόνο, γιατί περιέχει άφθονη βιταμίνη C αλλά επιπλέον, γιατί έχει λίγες θερμίδες (50 μόλις, το μισό γκρέιπφρουτ) αλλά και γιατί συμβάλει στην απώλεια βάρους.

  -Ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, οπωσδήποτε! Απλώς γιατί είναι πιο υγιεινό, ακόμη κι αν είναι φουλ υδατάνθρακας.

-Τρώμε γιαούρτι! Αλλά τι γιαούρτι; Χωρίς ζάχαρη, μαρμελάδες κλπ. Βάλτε του εσείς φρούτα φρέσκα, λίγους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Το τέλειο πρωινό!

  -Ομελέτα με λαχανικά. Ω, ναι! Αν υπάρχει λίγος χρόνος παραπάνω, μια απλή ομελέτα με μπρόκολο, σπανάκι κ.ά. θα σας δώσει δύναμη για όλη την ημέρα. Φυσικά, μακριά από τυριά, ζαμπόν κλπ

Και το δυσκολότερο:

Φάτε το πρωινό σας καθιστοί! Και όχι μόνον το πρωινό, όλα τα γεύματα. Γιατί οι έρευνες λένε, πως όταν τρώμε όρθιοι νομίζουμε ότι δεν έχουμε φάει πραγματικά… ΄Ετσι στο επόμενο γεύμα τρώμε πολύ περισσότερο!

 

   Στο κάτω κάτω ας βάλουμε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα.