Καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαίνει ελευθερία, παραλίες, beach bar, φαγητό, αργά το βράδυ είτε είμαστε διακοπές είτε στην πόλη.

Προσοχή λοιπόν, στις παγίδες.

Πρώτο στη λίστα μας το παγωτό: Η ενεργειακή αξία ενός παγωτού κυμαίνεται από 75 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα διαιτητικά παγωτά ή τύπου 0% καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στα ψυγεία των καταστημάτων. Περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης αντί για ζάχαρη και μικρή ή μηδενική ποσότητα λίπους, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα αγαπητά σε άτομα που επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

 

Πατατάκια: Μικρή συσκευασία, πολλές θερμίδες. Ένα μικρό σακουλάκι μπορεί να ξεπερνάει τις 500 θερμίδες! Ταυτόχρονα δίνει πολύ αλάτι και τα λεγόμενα τρανς λιπαρά, τα οποία παράγονται κατά το τηγάνισμα σε λάδι και είναι ιδιαίτερα βλαβερά. Κατά συνέπεια, δεν αποτελούν και την πιο ιδανική επιλογή και καλό θα είναι να ελέγχεται η κατανάλωσή τους.

 

Μπύρα:  είναι μια κλασσική συνήθεια δίπλα στη θάλασσα ή στην βραδινή έξοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ένα ποτήρι μπύρα, αν και έχει μόνο 5% αλκοόλ, περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες (κριθάρι) οι οποίοι ανεβάζουν τη θερμιδική περιεκτικότητα της (ένα ποτήρι δίνει περίπου 150 θερμίδες, αλλά ποιος μένει μόνο στο ένα !!).

Ένα ποτήρι παγωμένο κρασί είναι σίγουρα πιο ενδεδειγμένη επιλογή.

 

Κοκτέιλ: Είναι πιθανόν η πιο συχνή παγίδα που «πέφτουν» οι γυναίκες! Τα περισσότερα κοκτέιλ αποδίδουν πολλές θερμίδες που μπορεί να επιβαρύνουν τη σιλουέτα σας, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ και ζάχαρη. Ένα κοκτέιλ ανάλογα την παρασκευή του, μπορεί να φτάσει και τις 400 θερμίδες και φυσικά απόφυγε τα τσιπς και τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς που προσφέρουν συνήθως με το αλκοόλ και προτίμησε στικς αγγουριού –καρότου ή φρούτο.
Τσιμπολόγημα όλη την ημέρα για να φάμε το βράδυ:

Αυτό ίσως να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να το γυρίσουμε υπέρ μας, αν η επιλογή των σνακ είναι σωστή για παράδειγμα χωριάτικη σαλάτα ή σαλάτα με τόνο ή 1 χούφτα ξηροί καρποί  ανάλατοι και ένα φρούτο  ή γιαούρτι και 1-2 φρούτα, το βράδυ σίγουρα μπορούμε να φάμε ένα κανονικό γεύμα, αποφεύγοντας τα τηγανιτά και τα βαριά φαγητά!!

 

Καλό καλοκαίρι