Η περίοδος του Πάσχα παρουσιάζει ιδιαίτερο διατροφικό ενδιαφέρον καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μετά από μια περίοδο μακράς ή σύντομης νηστείας καταναλώνουν βαριά και λιπαρά φαγητά (μαγειρίτσα, αρνί, κατσίκι, κοκορέτσι, κοντοσούβλι) καθώς και πολλά γλυκά (τσουρέκι, κουλουράκια). Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την κατανάλωση αλκοόλ και τα συνοδευτικά του Κυριακάτικου τραπεζιού (διάφορες πίτες, τζατζίκι, τυροσαλάτα) τότε κατανοούμε πως το στομάχι, το έντερο και το συκώτι πληρώνουν τα αποτελέσματα των δικών μας ατασθαλιών.

Για να βοηθήσετε λοιπόν τον οργανισμό σας να αποβάλλει τις πολλές τοξίνες που συγκέντρωσε τις τελευταίες μέρες ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα , καλό θα ήταν  να αποφύγετε το αλκοόλ για μία εβδομάδα.

Καθαρίστε και προστατεύστε το συκώτι σας καταναλώνοντας πράσινο τσάι βάμα αγκιναρας και τροφές με βιταμίνη C (κόκκινη, γλυκιά πιπεριά, πορτοκάλι, ακτινίδιο, φράουλα).

Προσπαθήστε να επανέλθετε γρήγορα στη διατροφική ρουτίνα σας. Η προσθήκη κιλών δεν οφείλεται σε μία μέρα ατασθαλιών αλλά σε μια παράταση διατροφικών υπερβολών, δηλαδή, δεν τρώμε για μια εβδομάδα τσουρέκι για πρωινό!

Μια χρήσιμη συμβουλή είναι «να προσπαθήσετε με κάθε κυρίως γεύμα σας να καταναλώνετε σαλάτες λαχανικών με προσοχή στο λάδι ή οποιαδήποτε άλλη λιπαρή ουσία, ενώ παράλληλα καταναλώστε φρούτα συνδυαστικά με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για σνακ.»

Επίσης, βοηθήστε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας πολλές φυτικές ίνες (βρώμη, άγριο ρύζι κ.α.)

Και μην ξεχνάτε φέτος το Πάσχα μας βρήκε στην παραλία οπότε όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε σε μια ισορροπημένη διατροφή τόσο πιο μεγάλο το όφελος για τη σιλουέτα μας.