Το καλοκαίρι έφθασε, η θερμοκρασία ανεβαίνει ασφυκτικά κάνοντας την ανάγκη για ενυδάτωση όλο και πιο επιτακτική. Ωστόσο πέρα από το άφθονο νερό, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας, τρώγοντας!
Ορισμένα φρούτα και λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, και συμβάλλουν στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού «εκ των έσω».
Αγγούρια
Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό +ποσοστό 95% ενώ παρέχουν στον οργανισμό χρήσιμες φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (περίπου το 6% της ημερήσιας δόσης).
Ντομάτα
Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία της ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από τον καρκίνο, ρυθμίζουν το σάκχαρο, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν τα οστά.
Σαλάτα
Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες, αφού η σαλάτα περιέχει 92% νερό και μόλις 15 θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο το οποίο που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος
Καρπούζι
Με περιεκτικότητα σε νερό 92%, το καρπούζι εκτός από ενυδατικό παράλληλα είναι θρεπτικό και αντιοξειδωτικό, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ενυδατώνοντας τον οργανισμό και προσφέροντας προστασία από καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Φράουλες
Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ περιέχουν 91% νερό, καθώς και φυλλικό οξύ το οποίο εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων.

Αχλάδια
Τα αχλάδια αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών. Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο και έχουν λίγες θερμίδες.

Σταφύλια
Το σταφύλι αποκαλείται ‘ευτυχές δημιούργημα της φύσης’. Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών αποδίδουν 80kcal. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.