Πορτοκάλι
Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, σελήνιο και κάλιο, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει την άμυνα του οργανισμού να αμύνεται ενάντια στα κρυολογήματα και τις ιώσεις.

Σκόρδο
Η αλυσίνη που υπάρχει στο σκόρδο σε μεγάλη περιεκτικότητα έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση και διεγείρει την παραγωγή λευκοκυττάρων.

Μαϊντανός
Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία. Καταναλώστε νωπό χυμό μαϊντανού για να βοηθήσετε το βήχα, τη γρίπη και τις παθήσεις του αναπνευστικού.

Πιπεριά
Εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C και β-καροτένιο, βοηθάει την καλή κυκλοφορία του αίματος και την απομάκρυνση άχρηστων ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ελαιόλαδο
Χαρακτηρίζεται για το υψηλό περιεχόμενό του σε μονοακόρεστα λιπαρά, φαινολικές ενώσεις και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η έλλειψη των οποίων μειώνει την άμυνα του οργανισμού έναντι των ιών και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κρεμμύδι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιβιοτικό και αναλγητικό εξαιτίας την υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλυσίνη και βιταμίνη C. Επίσης συμβάλει στην επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τα κρυολογήματα.

Μπρόκολο
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από καρκίνο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτική λουτείνη και σουλφοραφάνη. Επιπλέον, δρα κατά του έλκους και αποτρέπει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Μέλι
Πλούσιο σε ένζυμα, αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Επιπλέον είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό.

Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Επιπλέον συμβάλλει στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.

Γιαούρτι
Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, με αποτέλεσμα να ευνοεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενισχύοντας ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.