Πονηρό πλην αληθές! Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ΄Ελληνες που θεωρούσαν ότι το ελαιόλαδο βοηθάει στη γονιμότητα … Πολλά ξέρει επίσης και η λαϊκή μας παράδοση που επέβαλλε στους νεόνυμφους να τρώνε την πρώτη νύχτα τους ψωμί βουτηγμένο  στο πρώτο λάδι της σοδειάς, δηλαδή το αγουρέλαιο! Μα έχει διεγερτικές ιδιότητες το λάδι; Δεν είναι έτσι ακριβώς… Γιατί αυτό που κάνει το λάδι είναι να βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Κι επειδή οι ερωτικές επιδόσεις έχουν να κάνουν και μ΄αυτό, τότε ναι, το λάδι είναι και εδώ θαυματουργό!

 Μιλάμε βέβαια πάντα για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που όπως αποδείχθηκε από μία ακόμη έρευνα βελτιώνει τα οφέλη της  «καλής» χοληστερόλης (HDL) του οργανισμού μας. Και όπως είναι γνωστό η «καλή» χοληστερόλη σχετίζεται με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο!

  Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του Νοσοκομείου ντελ Μαρ της Βαρκελώνης σε 300 ανθρώπους. Διήρκεσε ένα χρόνο και απέδειξε ότι τα άτομα που ακολουθούσαν  παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (τέσσερα κουταλάκια τη μέρα κατά μέσο όρο) είχαν σημαντικά αποτελεσματικότερη λειτουργία της HDL. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η μεσογειακή διατροφή με την προσθήκη ελαιόλαδου διευκολύνει την «καλή» χοληστερίνη να απομακρύνει την παραπανίσια χοληστερόλη από τις πλάκες των αρτηριών. Έτσι βοηθά να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και το αίμα να ρέει πιο ελεύθερα.