Η καθημερινότητά μας, πολύ δύσκολη και κουραστική. Το στρες και ο πανικός, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, προκαλώντας προβλήματα υγείας, όπως αϋπνίες, ημικρανίες, γαστρεντερικά αλλά και καρδιακά προβλήμτατ.
Πως όμως θα μας βοηθήσει η διατροφή σε όλα αυτό; Αν και το έχουμε πει πολλές φορές πως η σωστή διατροφή μας προσφέρει υγεία και καλή ψυχολογική κατάσταση, θα σας πω ένα μυστικό <<το ασπράδι αυγού>>.

Τι μας προσφέρει άραγε;

Τα αυγά είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας καθώς δεν μπορούμε να τα παράγουμε μόνοι μας.
Είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο και την καρδιά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης περιέχουν χολίνη η οποία βοηθά τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, D, E) και ιχνοστοιχεία (σίδηρο και ψευδάργυρο).

Και μην ξεχνάμε και το κρόκο…….

Από τη μια έχει κατηγορηθεί πως αυξάνει την χοληστερίνη εξαιτίας των λιπαρών που περιέχει, και από την άλλη έχει αποδειχθεί πως προστατεύει τα μάτια εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών του. Επιπλέον, έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες εκτός των άλλων αποτελούν και δομικά στοιχεία της ζωής.

Το πιο θρεπτικό όλων …..Το ασπράδι……

Εξαιρετική πηγή πρωτείνης, αφού το ένα αυγό περιέχει περίπου εφτά γραμμάρια αυτής.

Πως όμως μπορούμε να το εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα;

Κάποιες προτάσεις εύκολες, υγιεινές θρεπτικές και χαμηλές θερμιδικά!!!!!

Στο πρωινό μας:
Λευκή ομελέτα με τυρί και γαλοπούλα

Ως σνακ:
Ασπράδια αυγών βραστά, σαν βάση, αντί για ψωμί, με σολομό ή γαύρο και λίγη κάπαρη

Για βραδινό:
1) Λευκή ομελέτα με σολομό και γιαούρτι
Αλλά και….
2) Λευκή ομελέτα με πέστροφα και cottage cheese