Σε κάθε νέο ξεκίνημα ή προσπάθεια που κάνουμε, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των δικών μας ανθρώπων. Γνωρίζοντας, ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, μπορούμε να πορευτούμε χωρίς να μας φοβίζει τίποτα.
Η δίαιτα, ή πιο σωστά η διατροφή, είναι μια προσπάθεια που… θέλει παρέα. Με αυτό τον τρόπο, το κίνητρο γίνεται πιο ισχυρό και η διαδικασία πιο εύκολη, καθώς υπάρχει επιβράβευση και ενθάρρυνση.
Τί θα γίνει όμως, όταν βρεθείτε σε μια κοινωνική εκδήλωση; Σε ένα φιλικό σπίτι; Σε μια περίσταση που απαιτεί φαγητό και ποτό; Θα χαλάσετε τη δίαιτα και θα βγείτε από το πρόγραμμα σας για χάρη της παρέας ή θα προτιμήσετε να μην παρευρεθείτε ξανά σε τέτοιου είδους περιστάσεις; Ίσως σκεφτείτε, ότι το σωστό είναι να αποφύγετε τα παραστρατήματα και τις «κακές παρέες», όμως αυτό δεν θα αρέσει τόσο σε εσάς, όσο και στο κοινωνικό σας περίγυρο.
Επαναπροσδιορίστε λοιπόν τους στόχους σας. Δεν κάνετε δίαιτα, είσαστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Στόχος δεν είναι να χάσετε βάρος, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Στόχος σας είναι να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες έτσι, ώστε να μειωθεί αλλά και να διατηρηθεί το βάρος σας. Αυτός ο τρόπος σκέψης επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά σας, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος διατροφής, όσο και μετά το τέλος αυτού.
Με μέτρο, πείτε ναι, στο ποτό και φαγητό της βραδιάς ή της περίστασης και επανέλθετε στο πρόγραμμα σας την επόμενη κιόλας μέρα με μία διόρθωση. Το πρόγραμμα διατροφής και όχι δίαιτας είναι μια εκπαίδευση πάνω στη σωστή διατροφική συμπεριφορά και αντίληψη του μέτρου, δεν είναι μια καταδίκη στην απομόνωση. Συνεχίστε λοιπόν, να συμπεριφέρεστε ως κοινωνικά όντα, αποδεχτείτε προσκλήσεις και απολαύστε την παρέα σας.