Υλικά

  • Ντομάτες (4)
  • Αγγούρι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (½)
  • Κόλιανδρος, μαιντανός, μέντα ή δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάστα ελιάς (προαιρετικά) (1 κουτ.γλυκού)

Για τη σάλτσα

  • Φέτα (50 γρ.)
  • Παρμεζάνα (1 κουτ. γλυκού)
  • Κόκκινο ξύδι (1 κουτ. γλυκού)
  • Λεμόνι (½)
  • Γάλα εβαπορέ (2 κουτ. γλυκού)
  • Ελαιόλαδο (2 κουτ. γλυκού)
  • Ηλιέλαιο (2 κουτ. γλυκού)

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύω τα 5 πρώτα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά σιγά – σιγά προσθέτω το λάδι. Εάν είναι πολύ πηχτό το αραιώνω με γιαούρτι.