Θέλετε να αδυνατίσετε; Βάλτε πιπέρι στο φαγητό!
Θέλετε να έχετε καλές πνευματικές επιδόσεις και βεβαίως φυσιολογική αρτηριακή πίεση; Βγάλτε το αλάτι από το φαγητό!
Τόσο απλά! Τόσο καλά!
Για τη συμβολή του πιπεριού και γενικώς των καυτερών στο αδυνάτισμα, εμείς τα λέμε βέβαια, από καιρό. Να όμως, που υπάρχουν και νεότερες επιστημονικές μελέτες.
Οι Ινδοί για τους οποίους το πιπέρι είναι μια …εθνική κατάσταση ανέλαβαν το έργο. Συγκεκριμένα οι μελετητές του Πανεπιστημίου Sri Venkateswara, οι οποίοι μετά από τις έρευνές τους σε πειραματόζωα κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η πιπερονάλη, που περιέχεται στο μαύρο πιπέρι καταπολεμά την παχυσαρκία!
Όπως λένε, το καρύκευμα αυτό μειώνει σημαντικά τις επιβλαβείς επιδράσεις στον οργανισμό μας, όταν η διατροφή μας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Κι όχι μόνον αυτό:
Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσαν οι επιστήμονες στο περιοδικό Nutrition and Metabolism χάρις στην πιπερονάλη επιτυγχάνεται μείωση του σωματικού βάρους, του ποσοστού λίπους και του σακχάρου στο αίμα. Από την άλλη δημιουργεί ισχυρότερα οστά!
Βάλτε λοιπόν μαύρο πιπέρι στη διατροφή σας αλλά φυσικά πάντα με μέτρο!
΄Οσο για το αλάτι, όλοι ξέρουμε ότι είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας, γιατί ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Αλλά τώρα προστίθεται μία ακόμη αρνητική καταγραφή: Το αλάτι κάνει κακό και στον εγκέφαλο μειώνοντας τις διανοητικές μας επιδόσεις.
Τα συμπεράσματα προέρχονται από επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Weill Cornell της Νέας Υόρκης -δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience- και λένε, ότι μία διατροφή πλούσια σε αλάτι συντελεί στη μείωση της αιματικής κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, επιδρώντας αρνητικά στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων του. Κάτι που αποδεικνύεται με την μειωμένη γνωστική λειτουργία του. Για να το πούμε δηλαδή πιο …λαϊκά, μας κάνει χαζούς!
Κατόπιν αυτού προσοχή στο αλάτι έτσι κι αλλιώς!