Υλικά

 

 

Αλεύρι αμυγδάλου (¾ κούπας και 2 κ. σούπας επιπλέον) δηλαδή 100γρ.

Κακάο ½  κούπα (προτιμητέο βιολογικό)

Ζάχαρη (6 κ.σ καστανή)

Πεκάν ή καρύδια (1 κούπα ψιλοκομμένα)

Βούτυρο γάλακτος ανάλατο  (115 γρ σε κύβους)

Άμυλο ταπιόκας (2 κ.σ) δηλαδή 15 γρ

Κανέλα (1 κ.γ)

Αλάτι (½ κ.γ)

Βανίλιες (2)

Ζάχαρη άχνη (90 γρ)

 

 

 

Εκτέλεση

 

 

Βάζω στο blender το αλεύρι αμυγδάλου το κακάο  το άμυλο ταπιόκας την ζάχαρη  το αλάτι και στο τέλος τα ψιλοκομμένα πεκάν.

Έπειτα προσθέτω το παγωμένο βούτυρο σε κύβους και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βάζω την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Πλάθω την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα περνάω από την ζάχαρη αχνή.

Σε ένα ταψί απλώνω ένα φίλο λαδόκολλας και τοποθετώ τους κουραμπιέδες.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στο κέντρο του φούρνου για 18-20 λεπτά.

τέλος πασπαλίζω τους κουραμπιέδες με την υπόλοιπη ζάχαρη αχνή (προαιρετικά)