-Χάλασε το αυτοκίνητο και πώς θα πάω στη δουλειά; -Είδα τα κοινόχρηστα κι έπαθα νευρική κρίση… -Τι βαθμοί είναι αυτοί που έφερες; -Πάλι μειώθηκε η σύνταξη…
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, σοβαροί ή λιγότερο για να γίνουν τα νεύρα μας χάλια. Κι απ΄το άγχος, ώρες ώρες δεν μπορούμε ν΄αναπνεύσουμε…Αυτή είναι η πικρή αλήθεια… Όμως πριν την κάνουμε ακόμα πιο πικρή παίρνοντας φάρμακα, ας δοκιμάσουμε…αλλιώς. Με το πιο υποτιμημένο αλλά αναγνωρισμένο πλέον ως super food σποράκι: Τον ηλιόσπορο!
Μα είμαι δυνατόν; Και όμως!
Ο ηλιόσπορος αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγνησίου, που συντελεί στον έλεγχο του νευρικού και μυϊκού τόνου! Αντίθετα η έλλειψη του μαγνησίου επιφυλάσσει ένα σωρό συνέπειες: υπερδραστηριότητα των νεύρων, κάτι που προκαλεί μυϊκές συσπάσεις, επίσης ημικρανίες, κράμπες, νευρικότητα και κόπωση.
Μπορεί ο ηλιόσπορος λοιπόν, να φέρνει στη μνήμη των μεγαλύτερων, απλώς τα παλιά θερινά σινεμά, όμως να, που μπορεί να λειτουργήσει και ως φυσικό χαλαρωτικό!
Αρκεί η πρόσληψη ενός τετάρτου του φλιτζανιού την ημέρα. Στις σαλάτες, στα φαγητά, στα ψωμάκια όπου σας αρέσει! Ακόμη και για …τσικ …τσικ..
Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Διότι ο ταπεινός ηλιόσπορος κάνει και άλλα θαυμαστά πράγματα:
Χάρις στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και σελήνιο αποτοξινώνει τον οργανισμό μας, έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες, συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης, προστατεύει την καρδιά και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.