Υλικά

  • Τόνο σε ελαιόλαδο (420 γρ)
  • Αioli (2/3 φλυτζ. )
  • Ξύσμα λεμονιού (2 κ. σούπας)
  • Χυμό λεμονιού (2 κ. σούπας)
  • Crème fraiche (2κ.σούπας)
  • Ελαιόλαδο ( 1κ.σούπας)
  • Κάπαρη (2κ.σούπας)
  • Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • Μικρά φύλλα ρόκας
  • Νιφάδες τσίλι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το τόνο, την aioli, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την crème fraiche, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πολυμίξερ και ανακατέψτε έως ότου γίνει λείο το μείγμα.
  • Στη συνέχεια κάψτε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε τη κάπαρη για 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου γίνει τραγανή. Βγάλτε την και στραγγίστε την.
  • Τέλος τοποθετήστε πάνω στο dip την κάπαρη, τη ρόκα και τις νιφάδες τσίλι.