Τα φρούτα αποτελούν ίσως το καλύτερο σνακ του καλοκαιριού. Μία δροσιστική φέτα καρπούζι ή πεπόνι ή ένα αρωματικό ροδάκινο προσφέρει, εκτός από τη δροσιά του και πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Προσοχή όμως, όχι στις υπερβολές!

Ποια είναι όμως τα πιο δυνατά φρούτα του καλοκαιριού;

Ανανάς: Χάρη στην περιεκτικότητα του, σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία, ο ανανάς μπορεί να συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία, τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη και κάποιους τύπους καρκίνου, ενώ συμβάλλει και στην υγεία της επιδερμίδας αλλά και στην απορρόφηση του σιδήρου από τη διατροφή. .

Ροδάκινο : Εξαιτίας του συμπλέγματος βιταμινών, κυρίως C και Ε, που περιέχει, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, βοηθάει στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Kεράσια : Πλούσια σε βιταμίνες και φυτοστερόλες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης του οργανισμού στο αίμα. Έχουν ισχυρή διουρητική δράση. Αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και συμβάλουν στη μείωση της πνευματικής και φυσικής κόπωσης .

Καρπούζι : Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, κάλιο, λυκοπένιο και β-καροτένιο τα οποία βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού, στη καλή λειτουργία της όρασης και την υγεία των επιθηλίων . Το Κάλιο, συμβάλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης.

Πεπόνι : Τα θρεπτικά συστατικά του ταιριάζουν πολύ με αυτά του καρπουζιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, θειαμίνη, νιασίνη, κάλιο και β-καροτένιο. Έχει διουρητική δράση και βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών του οργανισμού.

Βερίκοκα : Πλούσια σε β-καροτένιο, κάλιο και σίδηρο, η δράση των οποίων προστατεύει τη καρδιά από εκφυλιστικές παθήσεις. Θεωρούνται από τα πιο ισχυρά φρούτα στη πρόληψη ενάντια στο καρκίνο. Βοηθούν στην βελτίωση της αναιμίας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.
Ίσως πολλά από τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων φρούτων να είναι κοινά. Σίγουρα όμως η ποικιλία κάνει τη διαφορά!!