Σας αξίζει το καλύτερο! Είναι κάτι που πιστεύουμε ακράδαντα και με αυτή τη βασική αρχή έχουμε οργανώσει κάθε σας βήμα ώστε να επιτύχετε τον επιθυμητό στόχο. Κι όχι μόνον αυτό αλλά να διατηρήσετε τον νέο σας εαυτό για πάντα!

   Η κληρονομικότητα, το περιβάλλον, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, το άγχος της καθημερινότητας, διάφορες διαταραχές απορυθμίζουν συχνά τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα τα επιπλέον κιλά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που έχει κόστος τόσο αισθητικό όσο και υγείας. Γιατί η παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση πολλών νοσημάτων, που λειτουργούν ύπουλα εις βάρος μας. Για την αντιμετώπισή της όμως το Διατροφολογικό & Διαιτολογικό Κέντρο έχει να προτείνει μία ολοκληρωμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στα μέτρα σας! Με  μία βασική προϋπόθεση: Το φαγητό παραμένει απόλαυση!

   Το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, οι σωματομετρήσεις, τα ειδικά διαιτολόγια για κάθε περίπτωση και περίσταση, η διαρκής, στενή παρακολούθηση σε προσωπικό επίπεδο με συμβουλές και οδηγίες, οι ειδικές συνταγές και βέβαια το πρόγραμμα συντήρησης, που θα σας βοηθήσει να περάσετε με επιτυχία στην μετά την δίαιτα εποχή είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Η μακρόχρονη πείρα μας στον τομέα της διατροφής αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα.

1. Ιστορικό

   Η πρώτη σας επίσκεψη αρχίζει με την λήψη λεπτομερούς ιστορικού, που αφορά στην δημιουργία του προβλήματος, τις διατροφικές σας συνήθειες, τα ωράρια, τη σχέση σας με το φαγητό και την κατάσταση της υγείας σας (εδώ απαιτούνται αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις). Σε κάθε περίπτωση οι ερωτήσεις αποσκοπούν στην γνωριμία μαζί σας ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο, που λειτουργεί ο δικός σας οργανισμός σε σχέση με την τροφή, τις αδυναμίες του αλλά και τα θετικά του στοιχεία. Όλα δηλαδή, όσα θα συνεισφέρουν στην κατάρτιση του καλύτερου προγράμματος διατροφής ειδικά για σας.

 2. Σωματομετρήσεις

Η μέτρηση βάρους, η οποία επαναλαμβάνεται σε κάθε ραντεβού μας δίνει τη γενική εικόνα του προβλήματος. Ακολουθούν  όμως και άλλες  μετρήσεις εξίσου σημαντικές:

  • Περίμετρος μέσης και γλουτών, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί δείχνει τον τύπο στον οποίο ανήκει το σώμα σας και ταυτόχρονα τα αποτελέσματα, που μπορεί να έχει το νέο σας διαιτολόγιο σε βάθος χρόνου.
  • Λιπομέτρηση με ειδικό, αξιόπιστο μηχάνημα, το οποίο εμφανίζει τα ποσοστά λίπους και μυϊκού ιστού στο σώμα σας.

Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να επιβεβαιώνεται ο σωστός τρόπος απώλειας βάρους.

 3. Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής

   Η λεπτομερής λήψη ιστορικού, οι ειδικές μετρήσεις, η συνεκτίμηση όλων των παραγόντων, που έχουν σχέση με την υγεία σας οδηγούν την κατάρτιση του αποκλειστικά προσωπικού σας διαιτολογίου. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει πρωτίστως τους δικούς του βιορυθμούς, τις δικές του ανάγκες, τον δικό του τρόπο ζωής εντέλει. Κι αυτό σημαίνει, ότι για να ακολουθήσει ένα διατροφικό πρόγραμμα και να το φέρει σε πέρας με επιτυχία επιβάλλεται να είναι φιλικό προς αυτόν. Να μην επηρεάζει ή επηρεάζεται από την εργασία του ή τις κοινωνικές συναναστροφές, να μην τον απομονώνει και να έρχεται αρωγός στην επίλυση προβλημάτων υγείας ή ειδικών καταστάσεων, που ενδεχομένως αντιμετωπίζει. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αφιερώστε μας λίγο χρόνο και θα βρούμε το δικό σας, κατάλληλο πρόγραμμα.

 4. Eξατομικευμένο πρόγραμμα συντήρησης

   Στο στάδιο αυτό έχετε πλέον πετύχει το στόχο σας! Συγχαρητήρια! Η συντήρηση όμως για τη διατήρηση του βάρους είναι περισσότερο δύσκολη από την απώλειά του. Τα στοιχεία μάλιστα είναι συντριπτικά, αφού σύμφωνα με τις έρευνες το 95% των ατόμων, που έχασαν βάρος μετά από δίαιτα, το ξαναπήραν σε μερικά χρόνια, εφόσον δεν είχαν ακολουθήσει το κατάλληλο πρόγραμμα συντήρησης…  Γι΄ αυτό το λόγο η συντήρηση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σωστής διατροφικής προσέγγισης.  Στόχος μας επομένως είναι η μετέπειτα παρακολούθηση των ατόμων, που έχουν χάσει βάρος και η εξοικείωσή τους με το νέο τρόπο διατροφής, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο.

5. Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση

   ΄Ολοι γνωρίζουμε, ότι η σχέση μας με το φαγητό περνά στη διάρκεια της ζωής μας από διάφορα στάδια. Η χαρά ή λύπη εγγράφονται και στο σώμα μας άλλοτε με την υπερβολική αύξηση του φαγητού και άλλοτε το αντίθετο, οδηγώντας ακόμη και σε παθολογικές καταστάσεις. Η ψυχολογική υποστήριξη όμως είναι σε θέση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του είδους των διαταραχών. Το Κέντρο μας είναι σε θέση να συστήσει σε όποιον το επιθυμεί έναν εξωτερικό συνεργάτη, ψυχολόγο ειδικευμένο σε θέματα βάρους, ο οποίος  θα βοηθήσει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

6. Μαγειρικές πινελιές

   Η καλύτερη στιγμή του προγράμματος! Προτάσεις και συνταγές μαγειρικής, που θα απογειώσουν γευστικά το φαγητό σας. Γιατί καμιά δίαιτα δεν επιτρέπεται να στερεί τη γεύση και την απόλαυση. Τουναντίον! Κάθε γεύμα σας μπορεί να είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό, χωρίς να θυμίζει σε τίποτε, ότι είναι διαιτητικό! Οι συνταγές επιλέγονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας κι εδώ πολύτιμη είναι η συνεργασία με τον καταξιωμένο chef Χρύσανθο Καραμολέγκο, έναν από τους είκοσι καλύτερους της Ευρώπης.