Πρόγραμμα διατροφής και τα Χριστούγεννα…;!

Ήρθε λοιπόν ο Δεκέμβρης, αν και ο καιρός δεν μας έχει αφήσει να το πολύ καταλάβουμε… Μας μένουν πλέον λίγες μέρες μέχρι τις γιορτές…

Φυσικά, κανένας δεν αποφασίζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής πριν τ Χριστούγεννα και τρέχουμε όλοι πανικόβλητοι αρχές κάθε νέου έτους… Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά διατηρούμε κάποια κιλά και εκείνες τις μέρες , αλλά, ότι τα αυξάνουμε ραγδαία σαν να μην έχουμε ξαναδεί φαγητό μπροστά μας…

Για το λόγο ότι, λίγοι θα είναι αυτοί που θα τηρήσουν μια ισορροπημένοι διατροφή θα μάθουμε κάποια μικρά κόλπα για να περάσουν οι γιορτές ανώδυνα και χωρίς ραγδαία αύξηση του λίπους.

 

Μερικές συμβουλές λοιπόν:

 

  1. Αφού ξέρουμε 24- 25 και λογικά και 26 το μεσημέρι και ίσως και το βράδυ σε κάποιο τραπέζι θα βρεθούμε με πλήθος φαγητών, ποτών αλλά και γλυκών…. Απαραίτητο είναι, το ένα από τα δύο κυρίως γεύματα, να είναι πιο ελαφρύ. Σε καμία περίπτωση δε θα πούμε τη φράση «Αφού θα φάω το βράδυ, δε τρώω τίποτα»

 

  1. Κάθε γεύμα μας, θα συνοδεύεται από σαλάτες…. Η πατατοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα κηπουρού κ.λ.π ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ!!!! Φυσικά θα έχουν dressing από απλό ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι και όχι από μαγιονέζα ή οποιαδήποτε άλλη sauce!!!

 

  1. Μη παραλείπεται γεύματα!!!! Τι και αν μεγαλώσαμε…θέλουμε γεύμα κάθε τρεις ώρες σα τα μωρά!!!! Κάνουμε μικρά ενδιάμεσα τα οποία μπορεί να είναι κάποιο γαλακτοκομικό ή και φρούτο

 

  1. Προτιμήστε απλά πιάτα, αφήστε τα μακαρόνια φούρνου με κρέμα γάλακτος και εφτά είδη τυριών και μη τα καταναλώσετε μαζί με το σνίτσελ με τη κρεμώδη γεύση από sauce ροκφόρ και μπέικον. Προτιμήστε τη γαλοπούλα που είναι και επίκαιρη με τη σαλάτα σας.

Και ψητά λαχανικά με ρύζι και κρέας αν φάμε πάλι Χριστούγεννα θα είναι.

 

  1. Δεν θα χρησιμέψει στο σώμα σας στο ίδιο πιάτο να έχετε πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια, ρύζι και μπόλικο ψωμί… Αν έχετε όμως ντομάτα, κολοκύθι , λάχανο και μαρούλι τα πράγματα είναι διαφορετικά!!

 

  1. Αν βρεθείτε σε μπουφέ γεμίστε το πιάτο σας ΜΙΑ φορά ας είναι και ο Όλυμπος!!! Αφήστε το πάνω κάτω…

 

  1. Κάνουμε 3 κυρίως γεύματα με φαγητό!!!! Όχι με γλυκά!!!!! Πρώτα τα γεύματα μας και μετά το γλυκό μας (με μέτρο πάντα)…

 

  1. Μη ξεχνάτε το νερό ενεργοποιεί το βασικό μεταβολισμό κατά 10%… Να ένας τρόπος να χάσουμε λίγο από αυτά που θα πάρουμε!!!

 

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα!!!!