Υλικά για τη σαλάτα

  • Μαραθόριζα (1) σε λεπτές φέτες
  • Αβοκάντο (1) ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • Γαρίδες μεγάλες βρασμένες (200 γρ.)
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (3)
  • Πορτοκάλι (1) σε φέτες
  • Ρόκα

Υλικά για vinaigrette

  • Ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)]
  • Ξύσμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τη vinaigrette ανακατεύοντας το λάδι και τους χυμούς των εσπεριδοειδών σε ένα μικρό μπολ μαζί με αλατοπίπερο.
  • Αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε μια σαλατιέρα ρίξτε όλα τα συστατικά, εκτός από τη ρόκα και προσθέστε τη μισή vinaigrette.
  • Βάλτε τα φύλλα ρόκας σε μικρά μπολ, τη σαλάτα στο κέντρο και περιχύστε με το υπόλοιπο dressing πριν σερβίρετε.