Υλικά

  • Καλαμάρι καθαρισμένο (ή σουπιά) (500 γρ.)

Για τη μαρινάδα (τσέρμουλα)

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος (1 φλιτζ.)
  • Κόλιανδρος ψιλοκομμένος (1 φλιτζ.)
  • Πάπρικα (1 κουτ. γλυκού)
  • Κύμινο (1 κουτ. γλυκού)
  • Πιπέρι καγιέν (1 πρέζα)
  • Χυμός λεμονιού (2 κουτ. σούπας)
  • Ελαιόλαδο (½ φλιτζ.)

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τα καλαμάρια για 10 λεπτά στην τσέρμουλα και τα ψήνουμε στην σχάρα για 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
  • Σερβίρουμε με χούμους και λεμόνι.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ

Υλικά

  • Ρεβίθια βρασμένα (400 γρ.)
  • Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (2-3 κουτ. σούπας)
  • Γλυκιά chili sauce (1 κουτ. γλυκού)
  • Σόγια sauce (1 κουτ. γλυκού)
  • Φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο (2 κουτ. σούπας)
  • Βάζουμε τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ