Το oil pulling δεν είναι μία νέα μόδα η οποία εμφανίστηκε από το πουθενά. Κάθε άλλο. Πρόκειται για μια παλιά τακτική η οποία στόχευε στον καθαρισμό ολόκληρου του οργανισμού χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων.
Τι χρησιμοποιείς αντί αυτών λοιπόν; Λάδι.
Οποιοδήποτε φυτικό και οργανικό.
Η διαδικασία μοιάζει δικαίως περίεργη, είναι όμως θαυματουργή για ολόκληρο τον οργανισμό σου, το δέρμα σου, τα μαλλιά και ιδίως τα δόντια σου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο οργανισμός συσωρρεύει τοξίνες και μικρόβια ως απόρροια των τροφών που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας, της κούρασης, αλλά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αν οι τοξίνες αυτές δεν αποβληθούν με κάποιο τρόπο, συσωρρεύονται στα όργανά μας γεγονός το οποίο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία μας. Ένας πολύ καλός τρόπος αποβολής τοξινών και ουσιών από τον οργανισμό, πέραν του νερού, είναι η διαδικασία του oil pulling, μια διαδικασία την οποία έκαναν παλαιότερα για όμορφα δόντια και δέρμα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί που θα ξυπνήσεις, πριν πιεις νερό ή βουρτσίσεις τα δόντια σου, βάλε στο στόμα σου μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας (όσο εσύ αντέχεις!) φυτικό λάδι. Αν το ελαιόλαδο σου φαίνεται κάπως έντονο, μπορείς να δοκιμάσεις λάδι καρύδας, σησαμέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια, «παίξε» το λάδι στο στόμα σου για περίπου δέκα λεπτά. Αν ξεκινάς τη διαδικασία για πρώτη φορά, ακόμα και πέντε λεπτά αρκούν.

Στη συνέχεια, όσο συνηθίζεις τη γεύση και την αίσθηση του ελαίου στο στόμα σου, μπορείς να ανεβάζεις τη διάρκεια, αλλά και την ποσότητα του λαδιού. Προσπάθησε να μετακινείς το λάδι αργά ανάμεσα από τα δόντια με τη βοήθεια της γλώσσας προκειμένου το λάδι να ενωθεί σταδιακά με το σάλιο σου. Μπορεί να ακούγεται αποκρουστικό, πρόκειται όμως σχεδόν για την ίδια διαδικασία που ακολουθείς με το στοματικό σου διάλυμα.
Προσοχή όμως! Μην καταπιείς το μείγμα αυτό για κανέναν λόγο. Αν δεν αντέχεις, απλώς φτύσε το. Το λάδι «διαλύει» τα μικρόβια που συγκεντρώνονται μέσω του σάλιου, το μείγμα όμως είναι τοξικό.
Ουσιαστικά, μέσω του σάλιου, όλα τα βακτήρια και οι τοξίνες του οργανισμού σου «τραβιούνται» (pulling) στο στόμα σου προκειμένου να αποβληθούν από αυτόν.