Υλικά

  • Νιφάδες βρώμης (2φλυτζ.)
  • Αποξηραμένα σύκα σε φέτες (1φλυτζ.)
  • Ηλιόσποροι (2/3φλυτζ.)
  • Φιλέ αμυγδάλου (2/3φλυτζ.)
  • Nespresso (1 κάψουλα )
  • Μέλι (1/3φλυτζ.)
  • Γιαούρτι 2% λιπαρά
  • Γάλα (1/3 φλ.)
  • Μύρτιλα (1/2φλυτζ.)
Προετοιμασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120ο C
  • Τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, τα σύκα, το φιλέ αμυγδάλου, τους  ηλιόσπορους, το καφέ και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε
  • Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο ταψιά στα οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά
  • Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι η βρώμη να γίνει τραγανή
  • Αφήνουμε στην άκρη το μίγμα μέχρι να κρυώσει
  • Το σερβίρουμε με γάλα, γιαούρτι, βατόμουρα και μέλι

Για 6 άτομα