…….Ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια εναλλακτική διατροφή και να αποτοξινωθούμε για λίγο από τα λιπαρά, δοκιμάζοντας νόστιμες ξεχασμένες γεύσεις.
Με ποιον τρόπο;;; με τη νηστεία φυσικά, η οποία θα μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε αλλά και να περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία το Πάσχα!
Ποια όμως τα οφέλη της νηστείας:
Τα οφέλη τη νηστείας είναι πολλά:

  1. Αποτοξίνωση του οργανισμού
  2. Μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης
  3. Μείωση χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων
  4. Βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου
  5. Ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος
  6. Βελτίωση της όψης του δέρματος
  7. Ενυδάτωση του σώματος
  8. Μείωση της υπερλειτουργίας του ήπατος
  9. Και γενικότερη αύξηση της πρόσληψη φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων, και αντιοξειδωτικών που προάγουν τη καλή υγεία και τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.

Οι μελέτες του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν νηστεία 180 μέρες τον χρόνο, έχουν ολική χοληστερόλη 12,5% χαμηλότερη και «κακή» (LDL) χοληστερόλη 20% χαμηλότερη απ’ ότι οι άνθρωποι που δεν νηστεύουν.
Κατά τη διάρκεια της νηστείας απέχουμε από τη κατανάλωση τροφών πλούσιες σε λιπαρά. Έτσι προτιμούμε να καταναλώσουμε τροφές όπως λαδερά, όσπρια , φρούτα, λαχανικά και θαλασσινά τα οποία προάγουν τη καλή υγεία και τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού αποφεύγοντας την αυξημένη κατανάλωση ψωμιού και ζυμαρικών.

Άρα μήπως να το σκεφτείτε αν όχι για θρησκευτικούς αλλά για οργανικούς λόγους να ξεκινήσετε νηστεία ;