Υλικά

  • Pasta (½ πακέτο )
  • Λάδι (3 κουτ. σούπας)
  • Σκόρδο
  • Φρέσκιες κόκκινες πιπερίτσες (2)
  • Ρίγανη (2 κουτ. σούπας)
  •  Παρμεζάνα (2 κουτ. σούπας ανά μερίδα)
  • Ωμό σπανάκι χοντροκομμένο ή baby σπανάκι (2 κούπες)
Εκτέλεση

  • Βράζουμε την pasta
  • Σοτάρουμε το λάδι με το σκόρδο, τις πιπερίτσες και τη ρίγανη για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνω το μίγμα στην pasta και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και την παρμεζάνα
Η pasta είναι ιδανικό φαγητό για όλους. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο φώσφορο αλλά και βιταμίνες του
συμπλέγματος-β. Το λάδι που τόσο γνωστά είναι τα οφέλη του περιέχει μονοακόρεστα, αντιοξειδωτικά αλλά και πολυφαινόλες. Ενώ το σκόρδο που πλέον θεωρείται φάρμακο φύσης περιέχει αμινοξέα που επιτρέπουν την αποφυγή πολλών παθήσεων, αλλά και βιταμίνες. Οι γνωστές κόκκινες πιπεριές όχι μόνο περιέχουν βιταμίνες A,C,B6,β-καροτίνη και λυκοπένιο αλλά ενεργοποιούν και το μεταβολισμό. Μην ξεχνάμε όμως τη ρίγανη με τα τόσα αντιοξειδωτικά, όπως επίσης και το σπανάκι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A,C,K,B), μαγγάνιο, μαγνήσιο αλλά και σίδηρο. Τέλος, η παρμεζάνα δίνει και αυτή θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο αλλά και βιταμίνες.