Τα φρούτα μας δίνουν ενέργεια και είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες αλλά και νερό. Οι θρεπτικές αυτές ουσίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Το κάθε φρούτο έχει τα δικά του ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι όμως τα πιο δυνατά φρούτα του καλοκαιριού;

Ανανάς: τα ιχνοστοιχεία από τα οποία αποτελείται ο ανανάς ασκούν προστατευτικό ρόλο σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Επίσης, πιστεύεται πως διαλύει τους θρόμβους και ασκεί προστασία στο κάρδιο-κυκλοφορικό σύστημα. Έχει διουρητικές ιδιότητες και απαλλάσσει από εντερικές διαταραχές.

Ροδάκινο : Εξαιτίας του συμπλέγματος βιταμινών, κυρίως C και Ε που περιέχει, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης, καλό διουρητικό και υπακτικό.

Kεράσια : Πλούσια σε βιταμίνες και φυτοστερόλες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης του οργανισμού στο αίμα. Έχουν ισχυρή διουρητική δράση. Αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και συμβάλουν στη μείωση της πνευματικής και φυσικής κόπωσης .

Καρπούζι : Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, κάλιο, λυκοπένιο και β-καροτένιο τα οποία βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού, στη καλή λειτουργία της όρασης και την υγεία των επιθηλίων . Το Κάλιο, συμβάλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης.

Πεπόνι : Τα θρεπτικά συστατικά του ταιριάζουν πολύ με αυτά του καρπουζιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, θειαμίνη, νιασίνη, κάλιο και β-καροτένιο. Έχει διουρητική δράση και βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών του οργανισμού.

Βερίκοκα : Πλούσια σε β-καροτένιο, κάλιο και σίδηρο, η δράση των οποίων προστατεύει τη καρδιά από εκφυλιστικές παθήσεις. Θεωρούνται από τα πιο ισχυρά φρούτα στη πρόληψη ενάντια στον καρκίνο. Βοηθούν στην βελτίωση της αναιμίας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.
Ίσως πολλά από τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων φρούτων να είναι κοινά. Σίγουρα όμως η ποικιλία κάνει τη διαφορά!!