Υλικά

  • Σέσκουλα ή σπανάκι ψιλοκομμένα 100 γρ. (2 φλυτζάνια)
  • Φύλλα μέντας ψιλοκομμένα (½ φλυτζάνι) και extra για σερβίρισμα
  • Γιαούρτι (1 φλυτζάνι)
  • Παντζάρι (1) μεγάλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

 

Σάλτσα

  • Φιλέτα γαύρου (6) στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • Λεμόνι ξύσμα (1 κουτ. γλυκού)
  • Χυμός λεμονιού (2 κουτ. σούπας)
  • Παρθένο ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και την μέντα. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπωλ και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε τον γαύρο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπωλ και τα αναμιγνύουμε.

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος και από πάνω τα ψιλοκομμένα παντζάρια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα.

Τέλος για το σερβίρισμα, προσθέτουμε τα φύλλα μέντας.