Λίγη κοιλίτσα; Παραπάνω κοιλίτσα;  Εντάξει, κάποιοι φάγαμε λίγο  περισσότερο… Εντάξει δεν γυμναζόμαστε κι όσο                  θα ΄πρεπε … Λοιπόν, υπάρχουν και καλά νέα.  Γιατί, εκτός από τη σωστή διατροφή που σίγουρα χρειάζεται και βέβαια την άσκηση που είναι επιβεβλημένη υπάρχει και ένα super food το οποίο βοηθάει αποτελεσματικά στην μείωση της κοιλίτσας. Και δεν είναι άλλο βέβαια από το υπέροχο αμύγδαλο!

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Nutrition είναι αποκαλυπτική: Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων, όπως λέει, συντελεί στην απώλεια κιλών, και μάλιστα στην περιοχή της κοιλιάς!

Γνωρίζαμε βέβαια ως σήμερα, ότι τα αμύγδαλα βοηθούν πρωτίστως στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και σε πολλά άλλα, χάρις στην πληθώρα θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν, αλλά να, τώρα, που αποδεικνύονται και ένα σπουδαίο όπλο στην μάχη κατά του λίπους. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά, οξειδώνει το συσσωρευμένο λίπος με γρήγορο ρυθμό και κατά προτεραιότητα το κοιλιακό λίπος. Μαζί όμως και το λίπος των ποδιών.

Όσο για τη δοσολογία που προτείνεται, είναι 42 γραμμάρια ημερησίως. Όχι παραπάνω…

Εξάλλου η περιεκτικότητα των αμυγδάλων, εκτός από τα μονοακόρεστα λιπαρά, σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, βιταμίνες της ομάδας Β, αμινοξέα, χαλκό, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο τα αναδεικνύει σε εξαιρετική τροφή! Χώρια που η κατανάλωσή τους προκαλεί εύκολα το αίσθημα κορεσμού και  ικανοποίησης, κάτι πολύ χρήσιμο για όσους κάνουν δίαιτα.

Να θυμίσουμε όμως, και τι άλλο καλό προσφέρουν τα αμύγδαλα. ΄Εχουμε και λέμε:

-Ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη και ρίχνουν την κακή

-Ρυθμίζουν τον διαβήτη

Ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

Κάνουν γερά κόκκαλα

-Προστατεύουν το έμβρυο

-Καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα

-Διατηρούν λαμπερή την επιδερμίδα, και

-Βοηθούν στην υγεία των μαλλιών

Χρειάζεστε τίποτε άλλο;

Σε κάθε περίπτωση βέβαια μιλάμε για φρέσκα ή ψημένα αμύγδαλα, χωρίς αλάτι! Το αλατισμένο αμυγδαλάκι είναι …άλλη κατηγορία. Όπως και τα αμυγδαλάκια στα γλυκά…